ZWANGERSCHAP

Zwanger zijn

Zwanger zijn is speciaal, heel bijzonder. Een uniek, nieuw leven groeit in jouw buik. Je wilt van deze mooie tijd zoveel mogelijk genieten. Deze behandelmethode geeft jou en je baby momenten van rust en ontspanning. Zo kun je samen genieten van negen fijne maanden.

Waarom tijdens en na de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er grote veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht je gezondheid in deze belangrijke periode zowel lichamelijk als geestelijk te optimaliseren. Het is een goede voorbereiding op de bevalling. Ook maak je tijdens de behandelingen intensief contact met je kind. Na de bevalling helpt een behandeling je weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden.

Verlichting van zwangerschapsklachten

Reflexologie geeft verlichting bij klachten en problemen tijdens de zwangerschap. Daarbij kun je denken aan misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, obstipatie, blaasontsteking, stemmingswisselingen, slapeloosheid, oedeem, (milde) hoge bloeddruk en beginnende zwangerschapsdiabetes. Ook kan reflexzonetherapie worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent.

Tenslotte:

Een behandeling door een reflexzonetherapeut vervangt nooit de verloskundige of de gynaecoloog, maar kan een goede aanvulling zijn.

 

Ivy Zwanger