Reflexzone

Uit balans, niet fit, herstellend van ziekte of ingreep, moe, migraine, hooikoorts, misselijk, chronische klachten?

Al eens gedacht aan de mogelijkheden van reflexzonetherapie? Dit is een veilige en ontspannende behandelmethode. Al eeuwenlang bestaat. Op de voeten liggen zones, meridianen en punten die in verbinding staan met het hele lichaam. Door een behandeling op de voet wordt het hele lichaam behandeld. Door harmoniserende en ontspannende grepen wordt het lichaam een prikkel gegeven. Het zelfherstellend vermogen  van het lichaam wordt  ondersteund en geactiveerd. Een behandeling bevordert de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen. Het brengt in balans en ontspant.

Reflexzonetherapie is een natuurgeneeswijze die geschikt is voor iedereen, alle leeftijden, gezond, ziek, zwanger(schapswens). Het is veilig, breed inzetbaar en kan worden toegepast bij fysieke maar ook bij psychische klachten. Maar ook voor ontspanning en behoud van je gezondheid kan voetreflex worden ingezet. Het is een aanvullende therapievorm die prima naast de reguliere gezondheidszorg of andere therapievormen kan worden gevolgd. Ik werk met heerlijk geurende etherische oliën (zoveel mogelijk van biologische herkomst) en ook de onderbenen worden in de behandeling meegenomen.

Reflexzonetherapie is veilig, breed inzetbaar en kan worden toegepast bij fysieke, maar ook bij psychische klachten. Enkele voorbeelden:

 • Rugklachten
 • Hooikoorts
 • Vermoeidheid
 • Hoofdpijn
 • Migraine
 • Zwangerschapsklachten
 • Buikklachten
 • Pijnlijke voeten
 • ADHD
 • Reuma
 • Ter ondersteuning om af te vallen.

Voetreflexzone therapie en zwanger worden  en zwanger zijn

Laten we eerlijk zijn: zwanger worden is voor heel veel mensen natuurlijk en vanzelfsprekend. De kans om tijdens een cyclus daadwerkelijk zwanger te worden blijkt in de praktijk echter slechts 15 % te zijn. Reflexzonetherapie optimaliseert de omstandigheden zowel bij de man als bij de vrouw, waardoor de kans om zwanger te worden wordt vergroot.

Zwanger zijn is speciaal, heel bijzonder. Een uniek, nieuw leven groeit in jouw buik. Je wilt van deze mooie tijd zoveel mogelijk genieten. Deze behandelmethode geeft jou en je baby momenten van rust en ontspanning. Zo kun je samen genieten van negen fijne maanden.

Waarom tijdens en na de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er grote veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht je gezondheid in deze belangrijke periode zowel lichamelijk als geestelijk te optimaliseren. Het is een goede voorbereiding op de bevalling. Ook maak je tijdens de behandelingen intensief contact met je kind. Na de bevalling helpt een behandeling je weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden.

Verlichting van zwangerschapsklachten

Reflexologie geeft verlichting bij klachten en problemen tijdens de zwangerschap. Daarbij kun je denken aan misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, obstipatie, blaasontsteking, stemmingswisselingen, slapeloosheid, oedeem, (milde) hoge bloeddruk en beginnende zwangerschapsdiabetes. Ook kan reflexzonetherapie worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent.

Tenslotte:

Een behandeling door een reflexzonetherapeut vervangt nooit de verloskundige of de gynaecoloog, maar kan een goede aanvulling zijn.

De specialisatie zwangerschapsreflexologie heb ik gevolgd bij Carla Huis In ’t Veld. Kijk voor meer informatie op de site www.zwangerschapsreflexologie.nl.

Ivy Zwanger