Welkom

Welkom op de site van Feet & Inner Wellness, praktijk voor reflexzonetherapie, van José Janssen-Vanlier, gevestigd in Weert, Limburg.

Een brede interesse in aanvullende, complementaire geneeswijzen – ook wel alternatieve geneeswijzen genoemd – en zeer positieve persoonlijke ervaringen met voetreflexzonetherapie maakten dat ik me ben gaan verdiepen in reflexzonetherapie. Ik ben HBO gediplomeerd reflexzonetherapeut en heb een HBO diploma medische basiskennis. 

Ik blijf het boeiend vinden om nieuwe ontwikkelingen en opleidingen op het gebied van reflexzonetherapie, voetreflex en aanverwante zaken te volgen. Dit biedt mij mogelijkheden om mijn behandelingen verder te blijven verdiepen. Reflexzonebehandelingen hebben tot doel een bijdrage te leveren aan de kwaliteit en het welzijn van lichaam en geest. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van mobiliteit, pijnreductie en innerlijke rust.

Naast reflexzonetherapie heb ik ervaring met fonoforese, shiatsu, oorkaarsen, Tibetaanse detoxmassage, en hoofd- nek- en schoudermassage. Daardoor heb ik een groot aantal handvatten om vanuit diverse invalshoeken te werken.

Feet & Inner Wellness is aangesloten bij de beroepsvereniging VNRT (Vereniging Nederlandse Reflexzonetherapeuten). De praktijk voldoet daarmee aan belangrijke eisen op het gebied van opleiding en werkwijze. Veel zorgverzekeringen vergoeden de reflexzonebehandeling uit de aanvullende verzekering. Voor een overzicht van vergoedingen verwijs ik je naar de site van VNRT.

Wil je meer weten over voetreflexzonetherapie? Wil je ervaren wat voetreflex voor je kan betekenen? Ben je geïnteresseerd in voetreflexologie?  Of wil je meer informatie over andere behandelingen? Neem gerust contact op, ik informeer je graag.

Feet & Inner Wellness is aangesloten bij VNRT, Stichting RBCZ en SCAG en lid Vakgroep Reflexzonetherapie Limburg.

VNRT (Vereniging van Nederlandse Reflexzonetherapeuten)

De VNRT is de beroepsvereniging van gekwalificeerde, zelfstandig werkende reflexzonetherapeuten..

Therapeuten die lid zijn van de VNRT hebben een 4-jarige HBO-opleiding in Reflexzonetherapie gevolgd en zijn tevens in bezit van Medische/Psychosociale basiskennis volgens de standaarden van de zorgverzekeraars. 

De VNRT bewaakt de kwaliteit door eisen te stellen aan geaccrediteerde bij- en nascholingen op het gebied van medische- en vakinhoudelijke kennis en door middel van visitatie.

Stichting RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)

De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert.

SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg).

Op grond van de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) is er een klachtenregeling en is Feet & Inner Wellness aangesloten bij de door de overheid erkende geschillencommissie SCAG. Meer uitleg hierover vind je op de website van de VNRT.

Vakgroep Reflexzonetherapie Limburg

Vakgroep Reflexzonetherapie Limburg is een samenwerkingsverband tussen enthousiaste en gedreven reflexzonetherapeuten uit de provincie Limburg