Andere behandelingen

FONOFORESE

Een subtiele therapievorm waarin gebruik wordt gemaakt van stemvorken

Fonoforese is een behandeling met geluidsfrequenties door middel van stemvorken. Het is een methode om de harmonie te herstellen van lichaam, ziel en geest. De stemvork wordt aangeslagen op een rubberen bal of blok. Dan trilt de stemvork, en kun je de toon horen. De stemvorken worden op het lichaam geplaatst, in de aura bewogen of bij de oren gehouden. De trilling gaat door het lichaam/aura en doet daar zijn werk.

Mogelijke toepassingen: bij pijnklachten maar ook bijvoorbeeld bij onrust of nervositeit.

Fonoforese

GUASHA

Altijd verkouden, hooikoorts, keelpijn, aangezichtspijn, nerveus? Heb je behoefte aan een stevige behandeling om van je klachten af te komen of je gezondheid op peil te houden? Dan kan guasha – een eeuwenoude volkstherapie uit China – je mogelijk helpen.

Met een speciale steen wordt gestreken over meridianen, reflexzones en specifieke punten op het lichaam. Hiermee worden blokkades gezocht en weggehaald. Guasha verbetert je weerstand doordat je immuunsysteem wakker wordt gemaakt. De bloed- en meridiaancirculatie verbeteren waardoor pijn minder wordt en de organen worden versterkt.

Tijdens het behandelen kan het betreffende lichaamsdeel op sommige plaatsen erg rood worden. Je kunt dat vergelijken met bloeduitstortingen en het laat zien dat zich daar blokkades hebben gevormd. Dergelijke vlekken verdwijnen normaal gesproken binnen 1 week.

Guasha steen
Guasha 2

TIBETAANSE DETOX RUGBEHANDELING

Wil je eens iets totaal anders? Een intense massage met een sterk opkikkerend after-effect. Deze detoxmassage is niet alleen ontspannend, maar het helpt het lichaam ook bij het verwijderen van afvalstoffen.

De Tibetaanse detox rugbehandeling is een sterk ontgiftende lichaamsbehandeling. Ik maak gebruik van honing in combinatie met ontgiftend basisch zout. Met deze bijzondere mix worden de reflexpunten op de rug met een speciale handtechniek losgemaakt. De geblokkeerde energie kan daardoor opnieuw vrij gaan stromen en afvalstoffen kunnen afgevoerd worden.

Een zeer intense massage met een sterk opkikkerend after-effect. En, een leuk bijkomend detail is dat je een zijdezachte en gezuiverde rug hebt dankzij de peeling die deze massage met zich meebrengt.

HOOFD- NEK-, SCHOUDER-, RUGMASSAGE

Een zachte, rustige massage door een combinatie van Chinese acupressuur en Westerse massagetechnieken.

Acupressuur verbindt de reflexen tussen de drukpunten dicht onder de huid en de organen waarmee ze in verbinding staan.

  • Het stimuleert het lymfesysteem.
  • Het verwijdert afvalstoffen uit het spierstelsel en andere organen.
  • Het bevordert de geestelijke ontspanning en het lichamelijke welzijn.
  • Het vermindert pijn.

SHIATSU

Een behandeling gebaseerd op de Oosterse geneeskundige traditie, maakt gebruik van druk.

De shiatsu vorm die is toegepast is de zen shiatsu. Dit is een vorm van meridiaanbehandeling, oorspronkelijk ontwikkeld in Japan. Door het uitoefenen van druk op de huid en met specifieke massagetechnieken wordt de Chi of levensenergie uitgenodigd weer te gaan stromen. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken.

Shiatsu vitaliseert en verkwikt, ontspant en kalmeert, is spierontspannend en pijnstillend. Het geeft bijvoorbeeld effect bij emotionele spanningen en stress, rug-, nek- en schouderklachten en spijsverteringsklachten.